Pages
▼
19.7.11
Day 7. Verona.
Ру В Вероне есть туристические автобусы, которые проходят по всем достопримечательностям города. Мы не стали им пользоваться, а обошли всё пешком. В Вероне, пожалуй, спокойнее, чем в других крупных итальянских городах, движение не такое активное, дороги широкие.
Платная дорога перед Вероной стоила 9,60€, кемпер мы поставили на стоянку для кемперов за 10€ в сутки, ночевали там же.
Fi Veronassa on turistibusseja, jotkä kulkevat kaikkien nähtävyyksien ympärillä. Me emme ole käytäneet sitä bussia, kävelimme itse. Verona on rauhallisempi toisia italialaisia kuupunkeja rauhallisempi, liikenne ei ole niin aktiivinen ja tiet ovat leveitä.
Maksullinen tie Veronan edessä maksoi 9,60€. Me jäätimme asuntoautomme asuntoautoparkkipaikalle 10 euroksi vuorokaudessa, yövyimme siinäkin.
En There is turist buses in Verona, wich go to every sight. We didn't use this bus and walk. There is more peacefully then in other big Italian towns. There is broad streets.
The road to Verona cost 9,60€. We put our camper to parking for the campers in Verona, it cost 10€ for 24h. We stayed the night there.
Ру В Вероне (а позже - и в других городах) мы попробовали наивкуснейшее мороженое (gelato). Нужно искать лавочки, где названия и ценники написаны от руки - это значит, что мороженое не фабричное, оно вкуснее). Всего лично я в Италии попробовала мороженое со вкусами: панна кота, лимонное, манговое, клубничное, фисташковое и вроде как маскарпоне. Все кроме клубники ооочень понравились, особенно последнее! Разобраться, как правило, несложно, тк на ценниках могут быть картинки фруктов, из которых сделано это мороженое.
Также существует такая вещь как гранита - что-то вроде фруктового (или ягодного) льда, который подаётся в стакане с ложкой и трубочкой: сначала его можно есть, а когда растает - пить через эту трубочку. Сладкий, жажду не утоляет, в отличие от обычного фруктового льда. Джелато и граниту нельзя смешивать, можно только купить в отдельных стаканчиках.
Fi Veronassa (ja sitten toisissa kaupungeissa) olemme maistaneet hirveasti maukasta italialaista jäätelöä (gelato). Pitää etsiä myymälöitä, jossa hintalaput ovat kirjoitettu käsillä, se tarkoittaa, että jäätelö ei tehty tehtaalla, se on parempi, niin kuin kotijäätelö). Yhteensä minä olen maistanut Italiassa tälläiset jäätelömaut: panna cotta, sitruuna, mango, mansikka, pistaasipähkinä ja muistaakseni mascarpone. Kaikki paitsi mansikkajäätelöä oli tosi hyvä, mascarpone oli huippua! Tavallisesti ei ole ihan vaikea ymmärtää, missä mikä jättis on, koska hintalappujen kanssa on kuva sitä hedelmää tai marjaa, josta se jättis tehty. Muta ei aina kuitenkaan.
Vielä on "granita", se on niin kuin hedelmäjää, mutta sitä tarjoillaan muovilasissa, jossa on sekä pieni lusikka että pilli. Ensin syöt, sitten juot (kun se sulaa). Granita on makeaa ja se ei auttaa janoon. Ei saa sekoittaa jäätelöä ja granitaa, mutta saa ostaa niitä erikseen.
En We ate great Italian ice-cream (gelato) in Verona (and then in another towns too). You have to find shop where the price tags are wrote by the hand, there is handmade ice-cream in those shops, this ice-cream is much better then ice-cream from a factory. I ate in Italia ice-cream with tastes: panna cotta, lemon, mango, strawberry, pistachio and mascarpone. All are very good, but I wasn't liked strawberry ice-cream a lot. Mascarpone was the best!
There is a such thing as granita else. Granita is like fruit ice, you buy it in the glass with a spoon and a straw. First you eat it, then you drink, when it melts. Granita is sweet. It doesn't satisfy the thirst.
No comments:
Post a Comment