Pages

25.9.11

The mushroomballs

Грибные тефтели. Sienipalloja. The mushroomballs.



Ру Грибные тефтели

- 500 г грибов
- 5 шт картофеля
- 2 яйца
- 1 головка лука
- 1/2 стакана молока
- 50 г сливочного масла (или просто "на глаз")
- 2 ст.л. панированных сухарей
- черный молотый перец
- соль
- зелень укропа или петрушка

Замочить сухари в молоке. Мелко порубить лук и обжарить в части сливочного масла. Сварить грибы и картофель в подсоленной воде, сразу пропустить через мясорубку, добавить сырые яйца, размоченные сухари, лук, перец, соль, тщательно перемешать. Сформировать тефтели.
Слегка обжарить тефтели на масле, добавить оставшееся от замачивания сухарей молоко, потушить 5-7 минут.


Fi Sienipalloja

- 500 g sieniä
- 5 kpl perunaa
- 2 kananmunaa
- 1 sipuli
- 1/2 lasia maitoa
- 50 g voita
- 2 rkl korppujauhoa
- mustapippuri
- suola
- tilliä tai persiljää

Laita korppujauho maitoon ja anna olla siinä. Leikkaa sipuli hienosti ja paista voin osalla. Keitä perunat ja sienet vedessä suolan rippauksen kanssa, heti jauha ne lihamyllyllä, lisää kananmunat. Ota korppujahot maidosta (älä poista tämä maito) ja lisää ne juokkoon; lisää paistettu sipuli, mustapippuri, ja suola. Sekoita tasaisesti. Tee siltä pallot. Paista sienipallot voilla vähän, lisää korppujahosta jäänyt maito ja hauduta 5-7 minuuttia.


En The mushroomballs

- 500 g of mushrooms
- 5 potatoes
- 2 eggs
- 1 onion
- 1/2 glass of milk
- 50 g of butter
- 2 spoons of breadcrumbs
- black pepper
- salt
- dill or parsley

Put the breadcrumbs into the milk and allow them to be there. Cut the onion finely and fry it in the part of the butter. Cook the mushrooms with the potatoes on the stove in salted water. At once grind them in the mincer, add the eggs, the breadcrumbs (save the milk for later), the fried onion, black pepper and salt. Blend carefully. Make the balls from this conglomeration. Fry them a little bit on the butter, add the saved milk and stew 5-7 minutes.

No comments:

Post a Comment