Pages

18.5.11

Broiler in curry-and coconut milk sause

Курица в соусе из кокосового молока и карри. Broileri curry- ja kookosmaitokasikkeessa. Broiler in curry-and coconut milk sause.


Ру Курица в соусе из кокосового молока и карри

- 2 куриные ножки средних размеров
- 400 мл кокосового молока
- 5,5 ч. л. красного карри
- ½ ч. л. мускатного ореха
- ½ ч. л. красного перца
- 3 ч. л. сахара
- 1,5 ч. л. соли
- 1 измельченный грецкий орех

В глубокой сковороде обжарить до готовности порезанные на 3 части куриные ножки. Тщательно перемешать все ингредиенты для соуса. Курицу залить соусом и тушить на медленном огне 30 мин. Переставить в разогретую духовку еще на 20—30 мин.

Гарнир:
- 1 стакан риса басмати
- 1,5-2 стакана воды
- 1 ч.л. порошка карри
- оливковое масло

Вылить на сковороду оливковое масло, высыпать рис, высыпать карри, ничего не перемешивать и не трогать, залить аккуратно водой. Когда закипит, убавить огонь, закрыть сковороду крышкой и готовить 15 минут не открывая крышки! Через 15 минут снять с огня, снять крышку и накрыть полотенцем минут на 15 для того, чтобы впиталась лишняя влага.


Fi Broileri curry- ja kookosmaitokasikkeessa

- 2 keskikokoista broilerin koipireisia
- 400 ml kookosmaitoa
- 5,5 tl punaista currya (karria)
- ½ tl muskottia
- ½ tl punaista paprikkaa
- 3 tl sokeria
- 1,5 tl suolaa
- 1 leikattu saksapähkinä

Leikkaa broileri 3 osaksi ja paista valmiiksi syvällä paistinpannulla. Sekoita hyvin kaikki kastikkeen ainekset. Kaada kastike broilerin päälle ja hauduta pienellä voimalla 30 minuuttia. Siirrä kuumaan uuniin ja paista vielä 20-30 minuuttia.

Tarjoa basmattin kanssa:

- 1 lasi basmatiriisia
- 1,5-2 lasia vettä
- 1 tl currya (karria)
- oliiviöljy paistinpannulle

Kaada oliiviöljyä paistinpannulle, laita sinne riisi ja karri, älä sekoita mitään! Kaada vesi huolellisesti. Kun vesi kiehuu, piennä lieden voimaa, laita kansi päälle ja laita 15 minuutia avaamatta kantta. 15 minuutin kuluttua ota pois liedeltä, ota kansi pois ja laita puuvillapyyhe päälle 15 minuutiksi, että kosteus poistuu.


En Broiler in curry-and coconut milk sause

- 2 medium size broiler thigh
- 400 ml coconut milk
- 5,5 tl red curry
- ½ tea-spoon of nutmeg
- ½ tea-spoon of red paprika
- 3 tea-spoon of sugar
- 1,5 tea-spoon of salt
- 1 cuted walnut

Cut every broiler thigh to 3 parts and fry in a deep frying pan to a ready mode. Blend all sause components. Pour the sause on the broiler and stew at a little intensity 30 minutes. Rearrange into a hot oven and cook there 20-30 minutes.

Serve up with basmati rice:

- 1 glass of basmati
- 1,5-2 glass of water
- 1 tea-spoon of curry
- olive oil on the frying pan

Put rice on an olive oil on the frying pan, put curry, do not blend! Put water there. When the water boils, turn the fire ( intensity) down and cook 15 minutes. Do not take the cap off! Over 15 minutes take the frying pan off from the stove, take the cap off and put a cotton towel on this frying pan, that humidity sinks in.

No comments:

Post a Comment