Pages

15.10.11

Apple-cranberry or apple-cowberry pie. My favourite recipes.

Пирог с яблоками и брусникой (можно заменить клюквой), рубрика "Избранные рецепты". Omena-puolukkapiirakka (tai omena-karpalopiirakka). Apple-cranberry or apple-red bilberry pie.



Ру Пирог с яблоками и брусникой (можно заменить клюквой)

Тесто:
- 3 желтка
- 0,5 стакана сахара
- 0,5 пачки маргарина
- 0,5 стакана сметаны
- чуть меньше 0,5 ч.л. соды, не гасить
- мука - до консистенции песочного теста

Начинка:
- несколько яблок
- горсть брусники или клюквы

Крем:
- 3 белка
- 0,5 стакана сахара
- 0.5 стакана сметаны

Форму для теста смазать растительным маслом. Тесто выложить в форму, сформировав бортики. В образовавшуюся ямочку положить порезанные дольками яблоки и ягоды.
*Крем получается сладкий, поэтому, если любите покислее, положите брусники (клюквы) побольше.
Поставить в духовку, разогретую до 200°C, на 15 минут.
В это время приготовить крем: взбить белки с сахаром в густую пену, добавить сметану.
Вынуть пирог, залить кремом и выпекать дальше до готовности.


Fi Omena-puolukkapiirakka (tai omena-karpalopiirakka)

Taikina:
- 3 kananmunankeltuaista
- 0,5 lasia sokeria
- 0,5 pakkausta margariinia
- 0,5 lasia smetanaa/ranskakermaa
- enintään 0,5 tl ruokasoodaa
- vehnäjauhoa - kunnes taikina tulee niin kuin murotaikinan konsistenssia

Täyte:
- muutama omena
- kuorallinen puolukkaa tai karpaloa

Kreema:
- 3 kananmunanvalkuaista
- 0,5 lasia sokeria
- 0.5 lasia smetanaa/ranskakermaa

Voitele uunivuoka öljyllä. Laita taikina uunivuokaan tasaisesti, tee piirakan korkeat reunat. Laita omenien paloja ja marjoja taikinan päälle.
*Kreema on aika makea, siis jos tykkäät enemmän hapan makua, silloin laita enemmän marjoja.
Laita kuumaan (200°C) uuniin 15 minuutiksi.
Samalla tee kreema: vatkaa munavalkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää smetana/ranskakerma.
Ota piirakka uunista, kaada kreema piirakan päälle ja laita uunissa valmiiksi.


En Apple-cranberry or apple-cowberry pie

The dough:
- 3 egg yolks
- 0,5 glass of sugar
- 0,5 pack of margarine
- 0,5 glass of sour cream
- less than 0,5 tea-spoon of soda
- a fluor - so much that the dough is just about the same consistence as dough for shortbread.

The filling:
- a few apples
- handful of cranberry or cowberry

The cream:
- 3 egg whites
- 0,5 glass of sugar
- 0.5 glass of sour cream

Smear the oven dish by the oil, put the dough into this dish, make the skirting. Put the berries and sliced apples on the dough.
*The cream is sweet so if you like more sour, put more berries on the pie.
Put the pie into the hot oven (200°C) for 15 minutes.
In this time make a cream: wham the egg whites to thick foam, add the sour cream.
Take the pie from the oven, fill it by the cream and cook in the oven until it is ready and flushed.

No comments:

Post a Comment