Ризотто по-милански. Risotto Milanoksi. Risotto Milanese. |
Ру Ризотто по-милански
- 6 стаканов куриного бульона
- 1/8 ч.л. шафрана
- 9 ст.л. сливочного масла
- 1 мелкая головка лука, нарезанная
- 2 стакана риса сортов арборио или виалоне
- 1 стакан сыра Грана Падано
Довести бульон до кипения на среднем огне. Залить рыльца шафрана в миске горячим бульоном (0,5 стакана) и накрыть. Бульон накрыть и сохранять горячим.
Разогреть 5 ст.л. масла на среднем огне. Добавить лук. Готовить, помешивая, 2-3 минуты. Добавьте рис. Готовить, постоянно помешивая деревянной ложкой, 4-5 минут.
Добавить полстакана бульона. Готовить, помешивая, 2-3 минуты, до тех пор, пока бульон полностью не впитается. Добавить еще 0,5 стакана бульона. Повторять процесс, пока не закончится весь бульон (всего – около 25 минут). Готовить рис еще минуты три. Процедить бульон, в котором замачивался шафран, влить его в рис и готовить, постоянно помешивая, 2 минуты. Аккуратно вмешать рыльца шафрана. Снять рис с огня. Вмешать оставшееся масло и половину сыра. Подавать ризотто с оставшимся сыром.
Fi Risotto Milanoksi
- 6 lasia kanalientä
- 1/8 tl sahramia
- 9 rkl voita
- 1 pieni sipuli, leikattu
- 2 lasia risottoriisiä
- 1 lasi Grana Padano juustoa
Aseta liesi kiehumaan keskilämpötilalle. Laita sahrami kulhoon, kaada 0,5 lasia kuumaa lientä päälle ja laita kansi kulhon ja kattilankin päälle, että liemi ei jäähdy.
Laita toiseen kattilaan 5 rkl voita ja laita liedelle keskilämpötilalle. Lisää sipuli. Paista 2-3 minuuttia sekoitamalla. Lisää riisi. Anna kiehahtaa 4-5 minuuttia sekoitamalla puulusikalla koko ajan. Lisää 0,5 lasia lientä. Anna kiehahtaa 2-3 minuuttia sekoitamalla kunnes liemi imeytyy. Lisää vielä 0,5 lasia lientä. Toista samaa kunnes liemi loppuu (noin 25 minuutttia koko prosessi). Kiehu riisi vielä noin 3 minuuttia.
Siivilöi liemi, jossa oli sahrami, kaada se riisiin ja kiehu 2 minuuttia sekoitamalla koko ajan. Sekoita sahrami riisiin varovasti. Ota riisi pois liedeltä. Sekoita jäänyt voi ja puli määrää juustoa riisiin. Tarjoile jääneen juuston kanssa.
En Risotto Milanese
- 6 glasses of broiler broth
- 1/8 tea-spoon of saffron
- 9 spoons of butter
- 1 little onion, cut
- 2 glasses of risotto rice
- 1 glass of Grana Padano cheese, rub
Put the broth on the middle fire and allow to begin to boil up. Put the saffron into the bowl and pour 0,5 glass of the broth on it, put the lid on this bowl and on the pot with the broth that it i hot all the time.
Warm 5 spoons of the butter on middle fire, add the onion. Cook 2-3 minutes blending. Add the rice, cook 4-5 minutes blending all the time by the wood spoon.
Add 0,5 glass of the broth. Cook 2-3 minutes blending until the broth is absorbed completely. Add still 0,5 glass of the broth. Repeat the process until the whole broth is ended (the whole process is just about 25 minutes). Cook the rice still about 3 minutes. Filter the broth, where was saffron, pour it into the rice and cook 2 minutes blending all the time. Mix the saffron with the rice carefully. Take the rice from the stove, mix with the remaining butter and half of the cheese.
Serve the risotto with the remaining cheese.
No comments:
Post a Comment