Шаверма. Shawarma. |
Ру Шаверма
Шаверма:
- 2 армянских лаваша
- 350 г грудки курицы
- 1 небольшая луковица
- 3 зубчика чеснока
- по 1 ч.л. зиры, кориандра и паприки
- 2 яичных белка
- 30 г панировочных сухарей
- 0,5 ч.л. молотого чили
- соль
- черный перец
- 350 г постной баранины
- 1 помидор
- 1 огурец
Греческий соус:
- 1 стаканчик (маленькая упаковка) натурального йогурта
- 2 ч.л. мяты, свежей или молотой
- 2 ст.л. мелко нарезанного зелёного лука
- 3 ст.л. оливкового масла
Почистить и мелко нарезать лук и 1,5 зубчика чеснока. Обжаривать минут семь, до золотистого цвета. Одновременно смешать специи, соль и перец в небольшой миске. Включи духовку на 175°C. Размолоть в блендере (минут 7 на низкой скорости) курицу, баранину, обжаренный лук и чеснок, специи, яичные белки и панировочные сухари. Расстелить на противне лист фольги и разложить по нему плотным слоем фарш. Запекать в духовке 1 час 10 минут.
Вынуть из духовки, дать остыть минут 10, нарезать полосками полсантиметра толщиной, а эти полоски — еще на 3-4 части.
Приготовить соус: мелко порезать мяту (если она свежая), лук и оставшийся чеснок. Смешать с йогуртом и оливковым маслом и оставить настаиваться минут на 5-10.
Порезать тонкими кружками помидоры и огурцы. Разложить овощи на половинках лаваша, сверху положить мясо, полить соусом и свернуть лаваш.
Источник
Fi Shawarma
Shawarma:
- 2 tortillaa
- 350 g broilerin fileetta
- 1 pieni sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 tl roomankuminaa
- 1 tl korianteri
- 1 tl paprikaa
- 2 kananmunan valkuiaista
- 30 g korppujauhoa
- 0,5 tl chiliä
- suola
- mustapippuri
- 350 g lampaanlihaa
- 1 tomaatti
- 1 kurkku
Kreikkalainen kastike:
- 1 pieni pakkaus maustamatonta jogurttia
- 2 tl minttua tai melissaa (tuoretta tai kuivattua)
- 2 rkl hienosti leikattua ruohosipulia
- 3 rkl oliiviöljyä
Kuori ja leikkaa hienosti sipuli ja 1,5 valkosipulin kynttä. Paista noin 7 minuuttia, kunnes se tulee kultaväriksi. Samalla sekoita mausteet, suola ja pippuri pienessa kulhossa. Laita uuni lämpiämään 175 asteeksi.
Jauha lihamyllyllä tai tehosekoitimella (7 minuuttia pienellä nopeudella) broilerin filee, lampaanliha, paistettu sipuli ja valkosipuli, mausteet, munanvalkuaiset ja korppujauho. Laita folio uunipellille ja laita se sekoitus päälle tukevasti. Paista uunissa 1 tunti 10 minuuttia. Ota pois uunista, anna jäähtyä noin 10 minuuttia, leikkaa raidoiksi 0,5 cm paksua ja sitten nämä raidat vielä 3-4 kertaksi.
Laita kastike: Leikkaa minttu tai melissa hiehosti (jos se ei ole kuivattu), leikkaa sipuli ja jäänyt valkosipuli. Lisää jogurtti ja oliiviöljy, sekoita ja jätä rauhassa 5-10 minuutiksi.
Leikkaa tomaatit ja kurkut hienoiksi ympyröiksi.
Laita vihannekset tortillan päälle, sitten laita lihasekoitus, kaada kastiketta ja rulla rullaksi.
En Shawarma
Shawarma:
- 2 pitas (lavashes)
- 350 g of broiler filet
- 1 little onion
- 3 parts of garlic
- 1 tea-spoon of cumin
- 1 tea-spoon of coriander
- 1 tea-spoon of paprika
- 2 egg whites
- 30 g of breadcrumbs
- 0,5 tea-spoon of chili pepper
- salt
- black pepper
- 350 g of mutton
- 1 tomato
- 1 cucumber
Grecian sauce:
- 1 little pack of natural yoghurt
- 2 tea-spoons of mint (fresh or dried)
- 2 spoons of finely cut green onion
- 3 spoons of olive oil
Peel and cut the onion and 1,5 part of the garlic. Fry about 7 minutes until onion is gold colour.
At the same time blend the spices, salt and pepper in the bowl. Turn the oven on to 175°C.
Grind the broiler filet, the mutton, fried onion and garlic, spices, egg whites and breadcrumbs in the mincer or in blender on little speed, about 7 minutes.
Put this conglomeration on the baking sheet (on the foil) densely. Cook in the oven 1 hour 10 minutes. Take from the oven, allow to cool about 10 minutes, cut by the stripes 0,5 cm thickness and then cut these stripes to 3-4 parts.
Make the sauce: cut the mint (if it is not dried) finely, cut the onion and the remaining garlic. Add the yoghurt and the olive oil, blend and allow to stand 5-10 minutes.
Slice the tomato and the cucumber to thin round pieces.
Put the vegetables on the pita (lavash), then put the meat conglomeration, then pour sauce on it and make rolls.
No comments:
Post a Comment