Черничное мороженое. Mustikkajäätelö. Blueberry ice-cream. |
Ру Черничное мороженое
- 2 стакана йогурта без добавок
- 1/2 банки сгущёнки
- щепотка ванилина
- 100-200 г черники (можно заменить другими ягодами, свежими или замороженными)
- 1 яичный белок
Ягоды измельчить в пюре, процедить сок через сито. Добавить к ягодам йогурт, сгущёнку, ванилин и взбитый в крутую пену белок. Все аккуратно перемешать и убрать в морозилку на 4 часа. Через каждый час доставать и перемешивать, чтобы не было льдинок.
Fi Mustikkajäätelö
- 2 lasia maustamatonta jogurttia
- 1/2 purkkia maitotiivistetta
- rippaus vaniljasokeria
- 100-200 g tuoretta tai pakastettua mustikkaa (saa muuttua toisiksi marjoiksi)
- 1 kananmunan valkuainen
Vatkaa marjat puuroksi, poista marjamehu siivilän kautta. Lisää jogurtti, maitotiiviste, vaniljasokeri ja kovaksi vaahdoksi vatkattu munan valkuainen marjoihin. Sekoita tasaiseksi ja laita pakastimeen 4 tunniksi. Joka tunti sekoita, ettei tule jääpaloja.
En Blueberry ice-cream
- 2 glasses of yoghurt without flavoures
- 1/2 pot of condenced milk
- a little bit vanilla sugar
- 100-200 g of fresh or frized blueberries (you can take another berries if you want)
- 1 egg white
Wham berries to puree, take juice from berries with sieve. Add the yoghurt, the condenced milk, the vanilla sugar and the carefully whamed egg white to berries. Blend carefully and put into the freezer for 4 hours. Every hour blend that there is no ice pieces in the ice-cream.
No comments:
Post a Comment