23.12.11

Lemon-chocolate and half chocolate cookies

Лимонно-шоколадное печенье. Sitruuna-suklaakeksit. Lemon-chocolate cookies.

Ру Лимонно-шоколадное печенье

-175 г сливочного масла
- 350 г муки
- 300 г сахара
- 1 яйцо
- 25 г тёмного шоколада или какао
- цедра 1 лимона

Взбить масло с сахаром, добавить яйцо, просеянную муку. Замесить тесто. Разделить тесто на 2 части: в одну добавить цедру, в другую - растопленный шоколад или какао. Раскатать 2 прямоугольника (слегка присыпав тесто мукой, чтобы не липло). Накрыть шоколадное тесто лимонным и скатать их в рулет. Поставить в холодильник на 30 минут. Тонко нарезать и выпекать в духовке 10-15 минут при 190°C.


Fi Sitruuna-suklaakeksit

-175 g voita
- 350 g vehnäjauhoa
- 300 g sokeria
- 1 kananmuna
- 25 g tummaa suklaata tai kaakaojauhetta
- yhden sitruunan raastettu kuori

Vatkaa voi ja sokeri, lisää kananmuna ja siivilöity vehnäjauho. Sekoita. Jaa taikina kahdeksi osaksi: toiseen laita sitruunan kuori ja toiseen sulattu suklaa tai kaakaojauhe. Kaulu kaksi samankokoista suorakulmiota, laita toinen toiselle, rullaa. Laita jääkaappiin 30 minuutiksi. Sitten leikkaa hienosti ja leivo uunissa 10-15 minuuttia 190 asteella.


En Lemon-chocolate cookies

-175 g of butter
- 350 g of flour
- 300 g of sugar
- 1 egg
- 25 g of dark chocolate or cocoa powder
- rub peel of 1 lemon

Wham the butter and sugar, add the egg and the sieved flour. Blend. Separate the dough for 2 same parts. Add the lemon peel to the first part and the dissolved chocolate or the cocoa powder to the second part. Roll 2 rectangles and put other on other. Make the roll. Put into refrigerator for 30 minutes. Then slice it and bake in the oven 10-15 minutes at 190°C.

Полушоколадное печенье. Puolisuklaakeksit. Half chocolate cookies.

Ру Полушоколадное печенье

- 200 г сахара
- 2 желтка
- 400 г муки
- 200 г сливочного масла или маргарина
- 2 ч.л. ванильного сахара
- 4 ст.л. какао
- 4 ст.л. сухого молока или сливок

Муку смешать с сахаром и ванилином. Добавить желтки, маргарин и замесить тесто. Тесто разделить на две части. В одну добавить какао, перемешать. В другую часть добавить сухое молоко или сливки, хорошо перемешать. Из обеих частей теста раскатать по квадрату одинакового размера. Для этого можно вырезать квадрат из фольги (по размеру светлого квадрата) и раскатать на фольге темное тесто.
Переложить темное тесто на светлое (фольгой вверх), фольгу убрать. Свернуть рулет и положить его в морозилку на 10-15 минут для того, чтобы тесто немного застыло и его проще было резать.
Рулет разрезать на кусочки. Противень застелить бумагой для выпечки или немного смазать маслом. Выложить печенье и выпекать в духовке при температуре 180°C около 20-30 минут.


Fi Puolisuklaakeksit

- 200 g sokeria
- 2 kananmunan keltuaista
- 400 g vehnäjauhoa
- 200 g voita tai margariinia
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 4 rkl maitojauhetta tai kermaa

Sekoita vehnäjauho, sokeri ja vaniljasokeria. Lisää kananmunan keltuaiset ja margariini, sekoita taikina. Jaa taikina kahdeksi osaksi, toiseen osaan lisää kaakaojauhe, sekoita; toiseen laita maitojauhe ja sekoitakin. Kauli 2 neliötä (toinen tummasta taikinasta ja toinen vaaleasta, samankokoisia. Että he ovat samankokoisia, saa käyttää esim. folio: kauli vaalea neliö, laita folio sen päälle ja leikkää samankokoinen neliö. Sitten laita folion neliö pöydälle (tai työpinnalle) ja kauli tumma neliö sen päällä. 
Laita tumma taikina vaalealle, poista folio. Rullaa taikina ja laita pakastimeen 10-15 minuutiksi, että sitten on helpompi leikkaa.
Leikkaa rulla viipaleiksi. Laita leivinpaperi uunipellille ja voitele vähän. Laita keksit leivinpaperille ja leivo uunissa noin 20-30 minuuttia 180 asteella.


En Half chocolate cookies

- 200 g of sugar
- 2 egg yolks
- 400 g of flour
- 200 g of butter or magarine
- 2 tea-spoons of vanilla sugar
- 4 spoons of cocoa powder
- 4 spoons of dried milk or cream

Blend flour, sugar and vanilla sugar. Add the yolks and margarine, make the dough. Separate the dough to 2 same parts. Add the cocoa powder to the first part, blend. Add the dried milk to the second part, blend. Make 2 squares (one from dark part one from the bright). You need 2 squares in the same size so you can make at the first the dark square, then put the silver foil on it, cut for the same size, then put the silver foil on the table, put the bright square on it and roll the same size square.
Put the bright square on the dark one, take the foil off. Make the roll and put in into the freezer for 10-15 minutes that may slice it easily.
Slice the roll. Put the baking paper on the baking sheet and smear it a little bit by the butter. Put the cookies on it and bake in the oven about 20-30 minutes at 180°C.

2 comments:

  1. Очень первый рецептик приглянулся...обязательно попробую! Спасибо!

    ReplyDelete

Тэги, допустимые в комментариях

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...