Eilen töissä tarjottiin kekseja kahvin/teen kanssa. Sellaisia tavallisia, ilman mitään täytettä, mutta niin maukkaita! Minä ajattelin, miksi en ole tehnyt tavallisia kekseja niin pitkään?
Yesterday at the work I took a cookie with tee, simple cookie, without any filling, but so tasty! And I thought, why I didn't make those simple cookies so long time?
Нежное кофейно-шоколадное печенье. Hienot kahvi-suklaakeksit. Sensitive coffee-chocolate cookies. |
Ру Нежное кофейно-шоколадное печенье
- 120 г сливочного масла
- 1 ст.л. какао
- 1 ст.л. бейлиса
- 1/2 ст.л. хорошего нерастворимого кофе (мелко смолотого)
- 50 г сахарной пудры (4-5 ст.л.)
- 3/4 стакана муки (130 г)
Слегка растопить сливочное масло. В размягченное масло добавить какао, кофе и бейлис. Хорошенько перемешать. Добавить сахарную пудру. Перемешать массу с мукой. Завернуть тесто в пищевую пленку или пергамент и положить в морозилку минут на 10-20. Достать тесто и слепить из него печеньки, Выложить на противень, застеленный пергаментной бумагой (осторожно, тесто очень нежное). Можно сделать узор вилкой (к примеру). Поставить печенье в заранее разогретую до 180°С духовку и печь 15 минут. Дать остыть, хранить в контейнере.
*Я по своим личным причинам не добавляла кофе, печеньки у меня были чисто шоколадные.
Fi Hienot kahvi-suklaakeksit
- 120g voita
- 1 rkl kaakaota
- 1 rkl Baileys likööriä
- 1/2 rkl hienosti jauhettua liukenematonta kahvia
- 50 g tomusokeria (4-5 rkl)
- 3/4 lasia vehnäjauhoa (130 g)
Sulata voi, lisää sinne kaakao, kahvi ja likööri, sekoita tasaisesti, lisää tomusokeri, lisää vehnäjauho, sekoita. Kierrä taikina tuorekelmulla tai leivinpaperilla ja laita pakastimeen noin 10-20 minuutiksi. Ota taikina pakastimesta ja muodosta keksit. Laita ne uunipellille leivinpaperin päälle varovasti, koska ne ovat hienoja. Saa tehdä joku kuviota, esimerkiksi haarukalla. Laita kuumaan uuniin (180°C) ja anna olla siinä 15 minuuttia. Sitten ota uunista, anna jäähtyä ja säilytä ruokakontissa.
En Sensitive coffee-chocolate cookies
- 120g of butter
- 1 spoon of cocoa
- 1 spoon of Baileys liquer
- 1/2 spoon of pettily grinded insoluble coffee
- 50 g of sugar powder (4-5 spoons)
- 3/4 glass of fluor (130 g)
Dissolve the butter, add there cocoa, coffee and Baileys, blend carefully, add the sugar powder, add the fluor, blend. Wrap the dough into the baking paper or cling film wrap and put into the freezer for 10-20 minutes. Then take the dough from the freezer and make the cookies. Put them on the baking sheet carefully, because they are sensitive. You can make a figure, for example, by the fork. Put into the hot oven (180°C) and cook there 15 minutes. Then take them from the oven, allow to cool and keep in the food container.
No comments:
Post a Comment